donderdag 28 maart 2013

Bloemkool met mosterdvinaigrette

Bloemkool is niet mijn meest favoriete groente. Integendeel! Ik denk vooral aan iets te gare roosjes met een bloemsausje.

Maar op onderstaande manier bereid heeft de bloemkool een lekkere bite.

Bloemkool met mosterdvinaigrette
Uit Allerhande
Voor 4 personen

1 bloemkool, in roosjes
1 eetlepel mosterd
1 sjalot, fijngesnipperd
1 eetlepel witte wijnazijn
4 eetlepels zonnebloemolie

1. Kook de bloemkool in water met wat zout in 5 minuten beetgaar. Laat uitlekken.

2. Meng de mosterd in een schaal met de sjalot en de azijn. Klop er de zonnebloemolie door. Breng de vinaigrette op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.

3. Voeg de bloemkool toe en meng goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten